Foršmaks 2

Sastāvdaļas

  • 2 mazsālītas siļķes
  • 1 liels skābs ābols (‘Antonovka’)
  • 3 olas
  • ½ kukulis baltmaizes bez garozas
  • 4 ēdk. tecinātu vistu tauku
  • 2 sīpoli
  • 2 ēdk. cukura
  • 1 tējk. malto melno piparu
  • 2 ēdk. dabīgās citronu vai apelsīnu sulas
  • 1 tējk. sinepju pulvera
  • Saišķītis zaļo lociņu

Pagatavošana

1 min.
  1. Sagatavo siļķes un olas. Siļķes iztīri, novelc ādu, izņem asakas. Sagatavotās filejas iemērc aukstā ūdenī un mērcē divas stundas, pēc stundas nomainot ūdeni. Ja siļķes nav īpaši sāļas, vari iztikt bez mērcēšanas. Olas novāri cietas, atdali baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus saberz kopā ar citronu vai apelsīnu sulu, pievieno vienu ēdamkaroti cukura, sinepju pulveri un pustējkaroti maltu piparu. Lociņus smalki sakapā.
  2. Gatavo siļķu masu. Izmērcētās siļķes izmal gaļas maļamajā mašīnā kopā ar nomizotiem sīpoliem, ābolu, olu baltumiem un izmērcētu baltmaizi bez garozas. Pieliec masai vienu ēdamkaroti cukura, atlaidinātus tecinātos vistu taukus un pustējkaroti maltu piparu. Visu rūpīgi samaisi.
  3. Pasniedz. Sagatavoto masu liec šķīvī, veidojot zivs formu. Apzied no visām pusēm ar olu dzeltenumu masu un apkaisi ar sasmalcinātiem zaļajiem lociņiem. Šķīvja malas garnē ar maziem marinētiem sīpoliņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi