Foršmaks 2

2006. gada 18. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Sagatavo siļķes un olas. Siļķes iztīri, novelc ādu, izņem asakas. Sagatavotās filejas iemērc aukstā ūdenī un mērcē divas stundas, pēc stundas nomainot ūdeni. Ja siļķes nav īpaši sāļas, vari iztikt bez mērcēšanas. Olas novāri cietas, atdali baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus saberz kopā ar citronu vai apelsīnu sulu, pievieno vienu ēdamkaroti cukura, sinepju pulveri un pustējkaroti maltu piparu. Lociņus smalki sakapā.
2. Gatavo siļķu masu. Izmērcētās siļķes izmal gaļas maļamajā mašīnā kopā ar nomizotiem sīpoliem, ābolu, olu baltumiem un izmērcētu baltmaizi bez garozas. Pieliec masai vienu ēdamkaroti cukura, atlaidinātus tecinātos vistu taukus un pustējkaroti maltu piparu. Visu rūpīgi samaisi.
3. Pasniedz. Sagatavoto masu liec šķīvī, veidojot zivs formu. Apzied no visām pusēm ar olu dzeltenumu masu un apkaisi ar sasmalcinātiem zaļajiem lociņiem. Šķīvja malas garnē ar maziem marinētiem sīpoliņiem.
Uz augšu