Sākums > Receptes > Uzkodas

Pildita griķu pankuka

2006. gada 18. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Lāčpurņus mērcē siltā ūdenī 2 stundas, izņem ārā un noskalo.
2. Lāčpurņus pilda ar pastēti.
3. Pērļu vistas olas vāra ūdenī bez čaulas.
4. Griķu pankūku ieliek veidnītēun cep 105oC (aptuveni 20 minūtes, kamēr kraukšķīga).
5. Uz karstas čuguna pannas uzlej olīveļļu, apcep gailenes, baravikas un pildītos lāčpurņus.
6. Kad sēnes gandrīz gatavas, pievieno ķiploku, timiānu, sāli, piparus, Vorčesteršīras mērci.
7. Noņem no uguns, iemaisa baziliku un pusi liek uz šķīvja.
8. Otru pusi iepilda pankūkā.
9. Pēc sēnēm pankūkā iepilda pastēti un olu.
10. Cep krāsnī 10–15 minūtes.
11. Kad pankūka gatava, pa virsu pārlej trifeļu mērci un uzrīvē svaigu trifeli.
12. Trifeļu mērcei: pērļu vistu olas dzeltenumu sajauc ar etiķi, trifeļeļļu, sāli, pipariem. Puto un lēnām lej klāt olīveļļu, kamēr sabiezē.
Uz augšu