Zoss akniņas

2006. gada 18. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Vispirms izcep pankūkas -samaisa visas sastāvdaļas un cep kā lielās, plānās pankūkas.
2. - Pankūkās iepilda pildījumu, ko pagatavo no sēnēm, zoss aknām, kastaņiem.
3. - Pildītās pankūkas cep cepeškrāsnī, kamēr iekšpuse sāk burbuļot un pankūkas ārpuse kļūst kraukšķīga.
4. - Apkaisa gaļu ar sāli un svaigi maltiem melniem pipariem, kadiķu ogām un timiāna lapām.
5. - Uzkarsē pannu, pāris minūtes (atkarībā no tā, cik stipri apceptu gaļu vēlas) apcep gaļu no vienas puses, tad apgriež un apcep otru pusi.
6. - Ļauj piecas minūtes gaļai atpūsties.
7. - Uzliek gaļu uz šķīvja, pannā, kur gaļa cepusies, ielej sarkanvīnu, lai novārās līdz pusei, pieliek brūkleņu mērci un pašās beigās ieputo sviestu.
Uz augšu