Zoss akniņas

Sastāvdaļas

  • 6 x 170 g brieža gaļas antrekota
  • Mērcei
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari
  • Svaigi spiestas 12 kadiķu ogas
  • Augu eļļa cepšanai
  • 100 ml sarkanvīna
  • 1 ēdamkarote brūkleņu mērces
  • 10 g sviesta
  • Avotkreses
  • Pankūkām
  • 3 lauku vistas olas
  • 1 tējkarote augu eļļas
  • 300 ml piena
  • 150 g kviešu miltu
  • 100 g griķu miltu
  • 1 tējkarote baraviku pulvera
  • 25 g cukura
  • 10 grami sāls
  • Pildījumam
  • 100 g nomizoti, novārīti kastaņu
  • Mascarpone siers
  • 60 g zoss aknas
  • 100 g šitaki sēnes

Pagatavošana

1 min.
  1. Vispirms izcep pankūkas -samaisa visas sastāvdaļas un cep kā lielās, plānās pankūkas.
  2. - Pankūkās iepilda pildījumu, ko pagatavo no sēnēm, zoss aknām, kastaņiem.
  3. - Pildītās pankūkas cep cepeškrāsnī, kamēr iekšpuse sāk burbuļot un pankūkas ārpuse kļūst kraukšķīga.
  4. - Apkaisa gaļu ar sāli un svaigi maltiem melniem pipariem, kadiķu ogām un timiāna lapām.
  5. - Uzkarsē pannu, pāris minūtes (atkarībā no tā, cik stipri apceptu gaļu vēlas) apcep gaļu no vienas puses, tad apgriež un apcep otru pusi.
  6. - Ļauj piecas minūtes gaļai atpūsties.
  7. - Uzliek gaļu uz šķīvja, pannā, kur gaļa cepusies, ielej sarkanvīnu, lai novārās līdz pusei, pieliek brūkleņu mērci un pašās beigās ieputo sviestu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi