Mīkstčaulu krabis

2006. gada 18. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Sviestā pasautē šalotes sīpolus un puravus, pieliek mazliet sāls, lai izsūc mitrumu un nepiedeg.
2. Maisa uz mazas uguns, kamēr tie kļūst mīksti un caurspīdīgi (apmēram 5 minūtes).
3. Par šo laiku uzvāra buljonu.
4. Pieliek rīsus pie sīpoliem, iemaisa, kamēr kļūst caurspīdīgi.
5. Pagriež lielāku liesmu, pielej vīnu, pagaida, lai sāk burbuļot.
6. Par vienam kausiņam lej buljonu uz rīsiem, maisa, kamēr rīsi ir uzsūkuši buljonu.
7. Buljonu turpina pieliet pa nelielai devai, visu laiku maisot, kamēr viss buljons ir ievārījies (šis process prasa apmēram 15 minūtes).
8. Ja rīsi iznāk par sausu, pielej vēl buljonu.
9. Beigās pievieno svaigi maltus melnos piparus, ja vajag – sāli.
Uz augšu