Mīkstčaulu krabis

Sastāvdaļas

  • 1 purava kāts, baltā daļa smalki sagriezta
  • 4 ļoti smalki sagriezti šalotes sīpoli
  • 60 g sviesta
  • 1.2 l dārzeņu buljona
  • 150 ml sausa baltvīna
  • 1 saišķītis sakapātu gludo lapu pētersīļu
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Sviestā pasautē šalotes sīpolus un puravus, pieliek mazliet sāls, lai izsūc mitrumu un nepiedeg.
  2. Maisa uz mazas uguns, kamēr tie kļūst mīksti un caurspīdīgi (apmēram 5 minūtes).
  3. Par šo laiku uzvāra buljonu.
  4. Pieliek rīsus pie sīpoliem, iemaisa, kamēr kļūst caurspīdīgi.
  5. Pagriež lielāku liesmu, pielej vīnu, pagaida, lai sāk burbuļot.
  6. Par vienam kausiņam lej buljonu uz rīsiem, maisa, kamēr rīsi ir uzsūkuši buljonu.
  7. Buljonu turpina pieliet pa nelielai devai, visu laiku maisot, kamēr viss buljons ir ievārījies (šis process prasa apmēram 15 minūtes).
  8. Ja rīsi iznāk par sausu, pielej vēl buljonu.
  9. Beigās pievieno svaigi maltus melnos piparus, ja vajag – sāli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi