Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Glābjas! gliemeži nāk! - omlete ar vīngliemežiem

2006. gada 18. maijs
Foto: Daumants Bērziņš
Pagatavošana
1 min
1. Ja jau runa par gliemežiem-
2. Sagatavošanas laiks - kā lai to saka - teorētiski nav ilgs - tikai tie nabaga lopiņi iepriekš jāatstāj bez ēšanas 2 - 3 dienas... Tad tie rūpīgi jānotīra, un katliņā iekšā.. Vāra sālsūdenī kuram klāt likta vīģes lapa, fenhelis, sāls un pipari 1 stundu. Nosusina un tad nu mēģina dabūt ārā no mājiņām to, kas pēc vārīšanās palicis.. Kad tas izdevies, sagatavojam omleti sakulstot olu dzeltenumus un tad dzeltenumiem pieliekot nedaudz saputotus olu baltumus. Omleti cep līdzīgu pankūkai un tad tai pa virsu kad gatava, saliek tos nelaimīgos radījumus, servē. Klāt piedzer sarkano vai balto Haut-Poitou, Anjou vai Touraine vīnu.
3. (c) "Larousse Traditional French Cooking."
Uz augšu