Plānie pankoki

2006. gada 17. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
50 min
1. Olas sakuļ ar sāli, nedaudz cukura, pielej ¾ no paredzētā piena daudzuma, lej bļodā miltus un samaisa. Pēc tam pielej atlikušo pienu un samaisa viendabīgu (līstošu) mīklu un atstāj 25-30 min., lai milti uzbriestu.
2. Pannu (16-18 cm diametrā) sakarsē, pārziež ar eļļu. Mīklu ar zupas kausu lej uz pannas vienā malā un, pannu pagrozot, ļauj mīklai notecēt plānā kārtiņā (2 mm) pār visu pannu. Kad pankūkas apakšējā puse ir apcepusies, to ar nazi apvērš un apcep otru pusi. Pēc tam pankūkas pārloka uz pusēm vai saloka četrām kārtām. Pasniedz ar ievārījumu, krējumu.
3. Izceptās pankūkas, katru pārziežot ar sīrupu vai ievārījumu, var likt kaudzītē, izveidojot torti, tad sagriež gabalos (kā torti) un pasniedz galdā ar pienu vai tēju.
Uz augšu