Zivju frikadelītes

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Zivju buljons vai ūdens 800 g
  • Burkāni 40 g
  • Pētersīļu sakne 40 g
  • Seleriju sakne 40 g
  • Puravi vai sīpoli 40 g
  • Kartupeļi 300 g
  • Zaļie zirnīši 60 g
  • Sāls
  • Garšvielas
  • Zaļumi 10 g
  • Frikadelēm
  • Zivju fileja (zandarts, heks, menca u.c.) 300 g
  • Olas ½ gb
  • Saldais krējums 40 g
  • Mannas putraimi 20 g
  • Sāls
  • Pipari smalkie (baltie vai melnie)
  • Muskatrieksts

Pagatavošana

1 min.
  1. 3 Zivju buljonā vai ūdenī liek vārīties kubiņos sagrieztus burkānus, pētersīļus, selerijas un kartupeļus. Uzvāra.
  2. 3 Tad zupā liek vārīties sagatavotas frikadeles, salmiņos sagrieztus puravus.
  3. 3 Frikadeles ir gatavas, kad tās uzpeld zupas virspusē.
  4. 3 Vārīšanas beigās zupā liek zaļos zirnīšus, garšvielas.
  5. 3 Gatavu zupu nostādina 10 min.
  6. 3 Zivju frikadeļu zupu pasniedz ar zaļumiem, dažreiz arī ar citronu.
  7. 3 Zivju frikadeļu lielums var būt dažāds - no 1 cm līdz pat 3 cm diametrā.
  8. 3 Frikadeles var vārīt atsevišķi un likt zupā pirms pasniegšanas.
  9. Frikadeļu pagatavošana
  10. 3 Zivju fileju samaļ divas reizes gaļas malējā. Pievieno olas, saldo krējumu, sāli, smalkos piparus, nedaudz muskatrieksta un labi samaisa, saputo.
  11. 3 No iegūtās masas veido mazākas vai lielākas gludas, apaļas frikadeles.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi