Sākums > Receptes > Zupas

Zivju frikadelītes

2006. gada 17. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. 3 Zivju buljonā vai ūdenī liek vārīties kubiņos sagrieztus burkānus, pētersīļus, selerijas un kartupeļus. Uzvāra.
2. 3 Tad zupā liek vārīties sagatavotas frikadeles, salmiņos sagrieztus puravus.
3. 3 Frikadeles ir gatavas, kad tās uzpeld zupas virspusē.
4. 3 Vārīšanas beigās zupā liek zaļos zirnīšus, garšvielas.
5. 3 Gatavu zupu nostādina 10 min.
6. 3 Zivju frikadeļu zupu pasniedz ar zaļumiem, dažreiz arī ar citronu.
7. 3 Zivju frikadeļu lielums var būt dažāds - no 1 cm līdz pat 3 cm diametrā.
8. 3 Frikadeles var vārīt atsevišķi un likt zupā pirms pasniegšanas.
9. Frikadeļu pagatavošana
10. 3 Zivju fileju samaļ divas reizes gaļas malējā. Pievieno olas, saldo krējumu, sāli, smalkos piparus, nedaudz muskatrieksta un labi samaisa, saputo.
11. 3 No iegūtās masas veido mazākas vai lielākas gludas, apaļas frikadeles.
Uz augšu