Sākums > Receptes > Zupas

Trakais kāposts

2006. gada 17. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Uzvāri buljonu un pievieno saldo krējumu, ķiploku un zaļumus. Novāri līdz pusei, pievieno sāli un piparus.
2. 3 Sagriez kāpostu lapas 4 - 5 cm gabaliņos un pusi no tām pievieno zupai, tad zupu samal blenderī.
3. 3 Uzvāri ūdeni, iemet atlikušo daļu kāpostu vārošajā ūdenī, ņem ārā, pirms tie zaudējuši kraukšķīgumu. Apviļā lapas izkausētā sviestā, sālī, piparos un timiānā.
4. 3 Sēnes sagriež žuljēnā (šķēlītēs) un apcep, pievienojot sāli un piparus.
5. 3 Pasniedzot lej zupu šķīvī, vidū uzliec noblanšētās kāpostu lapas, sēnes, pārkaisi ar timiānu un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
Uz augšu