Pupiņu salāti ar mērci

Sastāvdaļas

  • Baltās pupiņas 100 g
  • Ķiploka daiviņa 1 gab
  • Citrons ½ gab
  • Selerijas kāts 1 gab
  • Lauru lapa 1
  • "Proscuito" šķiņķa šķēle, cepta
  • "Parmesan" siers
  • Mērcei
  • Anšovu filejas, smalki sagrieztas 2 gab
  • Ķiploka daiviņa, saspiesta 1 gab
  • Olīveļļa 5 ēd. kar
  • Citrona sula 1 ēd. kar
  • Baziliks, sasmalcināts
  • Pētersīļi, sasmalcināti
  • Piparmētra, sasmalcināta

Pagatavošana

1 min.
  1. 3 Iepriekšējā vakarā pupiņas iemērc. Nākamajā dienā liec tās katliņā, pievieno citronu, ķiploku, seleriju un lauru lapu. Pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāri un turpini karsēt uz lēnas uguns 30 min. Sāli pievieno īsi pirms vārīšanas beigām. Kad pupiņas gatavas, nolej ūdeni un tās vēl mazliet paturi uz uguns, lai iztvaiko liekais mitrums.
  2. 3 Bļodā liec anšovus, ķiploku un zaļumus, pielej olīveļļu un citrona sulu. -ajā mērcē iemaisi pupiņas. Tās pasniedz ar "Parmesan" sieru un "Proscuito" šķiņķi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Salāti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi