Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krevetes jogurta mērcē

2006. gada 17. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. 3 Katliņā uzvāra 440 g ūdens, pieliek sāli - 10 - 15 g, lai ūdens viegli sālīts, pieliek 80 g sviesta un labi nomazgātus rīsus un vāra, līdz rīsi uzbrieduši un ūdens uzsūcies. Karsēšanu pārtrauc.
2. 3 Tad rīsiem pieliek zaļos zirnīšus, rīvētu sieru un tos pārliek ietaukotā apaļajā kēksa formā. Tā sagatavotus rīsus kēksa formā liek ūdens peldē un turpina karsēt uz plīts virsmas vai cepeškrāsnī ~ 20 min.
3. 3 Rīsu "kēksu" izgāž uz lēzenā šķīvja, vidū tam liek vārītas krevetes, dārzeņus un pasniedz ar jogurta - zaļumu mērci.
Uz augšu