Krevetes jogurta mērcē

Sastāvdaļas

  • Krevetes, tīrītās 200 g
  • Rīsi 200 g
  • Siers 50 g
  • Sviests 80 g + 20 g
  • Ūdens 440 g
  • Zaļie zirnīši 200 g
  • Burkāni 200 g
  • Svaigi gurķi 200 g
  • Āboli 200 g
  • Dilles 40 g
  • Jogurts (nesaldais) 200 g

Pagatavošana

1 min.
  1. 3 Katliņā uzvāra 440 g ūdens, pieliek sāli - 10 - 15 g, lai ūdens viegli sālīts, pieliek 80 g sviesta un labi nomazgātus rīsus un vāra, līdz rīsi uzbrieduši un ūdens uzsūcies. Karsēšanu pārtrauc.
  2. 3 Tad rīsiem pieliek zaļos zirnīšus, rīvētu sieru un tos pārliek ietaukotā apaļajā kēksa formā. Tā sagatavotus rīsus kēksa formā liek ūdens peldē un turpina karsēt uz plīts virsmas vai cepeškrāsnī ~ 20 min.
  3. 3 Rīsu "kēksu" izgāž uz lēzenā šķīvja, vidū tam liek vārītas krevetes, dārzeņus un pasniedz ar jogurta - zaļumu mērci.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi