Sākums > Receptes > Deserti

Saldais krēmas un ķirbju kārtojums ar putukrējumu 2

2006. gada 17. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Gatavo šokolādes krēmu
2. 3 Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī.
3. 3 Pienu uzvāra, pievieno cukuru, sajauktu ar kakao pulveri vai šokolādi, un izmaisa.
4. 3 Karstam kakao pienam pievieno uzbriedinātu želatīnu, izkausē un atdzesē līdz 200 C.
5. 3 Putukrējumu saputo.
6. 3 Saputotam putukrējumam pievieno kakao pienu, ātri samaisa un salej platās stikla glāzēs vai saldēdiena trauciņos, sarecina aukstumā.
7. Pagatavo ķirbju masu
8. 3 Ķirbi notīra, sagriež gabaliņos, liek katliņā, pievieno cukuru, citrona sulu, kanēli un lēni sautē līdz gatavībai, tā, lai ķirbju gabaliņi ir mīksti, bet nav pilnīgi izjukuši. Atdzesē.
9. 3 Atdzesēto ķirbju masu kārto saldēdiena trauciņā virs šokolādes krēma.
10. 3 Virs ķirbju masas liek vaniļas putukrējuma kārtiņu, ko pārkaisa ar apcepinātām, atdzesētām auzu pārslām ar riekstiem un sēkliņām.
11. 3 Šokolādes krēma un ķirbju kārtojumam virsū liek putukrējumu un dzērvenes.
Uz augšu