Sākums > Receptes > Deserti

Ātrie siera cepumi - kliņģerīši/10 pers

2006. gada 17. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Sviestu saputo, tad tam pievieno ūdeni, olas dzeltenumu, "Vegetu" un, ja vēlas, ķimenes vai maltu sarkano papriku.
2. Saputotam sviestam pievieno miltus un smalki sarīvētu sieru, mīklu ātri samīca un noliek aukstumā uz 2 stundām uzbriest.
3. Tad siera mīklu sadala lodītēs ~ 50 g svarā, no katras izveltnē aukliņu, ko saloka kliņģerītī.
4. Kliņģerīšus pārsmērē ar olu un cep cepeškrāsnī pie 1600-1800 C līdz gaiši dzeltenbrūnai krāsai. Siera kliņģerīši labi garšo pie tējas, kafijas, buljona.
Uz augšu