Gulašzupa

2005. gada 11. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
80 min
1. Proporcijas neatceros, bet ņem liellopa gaļu, sagriež kubiciņos, ātri apcep, tikai no ārpuses, lai iekšā vēl jēls, noliek malā.
2. Es cepšanai lietoju olīveļļu. Tai pašā pannā tad apcep 1-2 sagrieztus burkānus, selerijas sakni (es nelieku, jo man pašai selerija nu galīgi pie dūšas neiet, bet oriģinālreceptē tā ir), strēmelēs sagrieztus sīpolus.
3. Kad viss mīksts, noņem pannu no uguns un eļļā iemaisa 1 ēdamkaroti sarkanās paprikas pulvera. Necep pēc paprikas piemaisīšanas, jo tad garšos tizli! Īstam gulašam ir klāt daudz paprikas, bet tikpat kā nav citu garšvielu. Nu, tad liek katlā iekšā kubiņos sagrieztus kartupeļus, gaļu un saknes, pielej ūdeni un vāra, kamēr tupeņi mīksti.
4. Ja grib, kādu buljona kubiku var pielikt, ja grib kādu sarkanvīna šļuku var pieliet. Īpaši asas garšas cienītājiem (kāds tas man ungārs ir) - lieciett klāt 1-2 svaigu čili piparu. Nogaršot un tad, ja gribas, var piemest sāli un melnos piparus. Ēd ar maizīti.
5. Sī ir gulaša recepte no īsta ungāra, kam savukārt šī ir ģimenes recepte.
Uz augšu