Kartupeļi ar biezpiena mērci

Sastāvdaļas

  • 1 kg nelielu kartupeļišu
  • Sāls
  • 200 ml salda krējuma
  • 200 g trekna biezpiena
  • 1 tējk. karija
  • 0.5 tēj.k. ķimeņu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ola
  • 1 ēd.k. augu eļļas
  • 1 asais sarkanais pipars
  • Dažas salātlapas
  • Zaļumi
  • Olīves

Pagatavošana

1 min.
  1. Kartupeļus rūpīgi nomazgā un nemizotus apmēram 25 minūtes vāra sālsūdenī.
  2. Pa to laiku sajauc saldo krējumu ar biezpienu un garšvielām.
  3. Notīra ķiploku, sapresē un apcep eļļā.
  4. ķiploku pievieno biezpiena masai.
  5. Aso piparu sagriež gredzentiņos.
  6. Saāltus noskalo, olu novāra, atdzesē un sagriež astoņās daļās.
  7. Kad kartupeļi mīksti, tos nokāš un nomizo.
  8. Kartupeļus kārto uz salātlapām un pārlej ar biezpiena mērci.
  9. Dekorē ar piparu gredzentiņiem, zaļumiem, olīvēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi