Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Dzērveņu uzpūtenis

Dzērveņu uzpūtenis

FOTO: Depositphotos.com

Tāpat gatavo jāņogu, ērkšķogu uzpūteņus. Ziemā, kad svaigu ogu nav, to vietā var izmantot ievārījumu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 150 g dzērveņu
  • 400 g ūdens
  • 100 g cukura
  • 60 g mannas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Dzērvenes izlasa, noskalo, sašķaida, izspiež sulu.
  2. Čagām (masa, kas paliek pāri, izspiežot sulu) pārlej ūdeni, vāra 5 minūtes, izkāš.
  3. Novārījumam pievieno cukuru, maisot lēni pieber mannu, karsē, līdz biezputra uzbriest, tad pielej dzērveņu sulu.
  4. Masu lej bļodā, strauji atdzesē un puto, līdz masa kļūst gaiša, pavairojusies apjomā 2-3 reizes.
  5. Uzpūteni liek deserta glāzē un rotā ar svaigām ogām vai liek deserta šķīvjos un pārlej ar aukstu pienu.

    Lai labi garšo!
    Uzpūteni liek deserta glāzē un rotā ar svaigām ogām vai liek...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA