Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Maltas gaļas veltnīši siera mērcē

2006. gada 16. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Notīrītus burkānus sagriež salmiņos, sīpolus - ripās.
2. Katliņā sakarsētā taukvielā apcep, pievieno buljonu vai ūdeni, sautē.
3. No maltās gaļas, sakapātām sālītām sēnēm un sīpoliem izveido veltnīšus, liek uz saknēm katlā un aizvākotā traukā karsē.
4. Apmēram pēc 10 minūtēm veltnīšus un dārzeņus ar putu karoti izņem, liek porciju traukos, šķidrumām pievieno krējumu, miltus un rīvētu siera maisījumu.
5. Uzvāra, mērcē iemaisa zaļumus, pārlej dārzeņiem un veltnīšiem.
Uz augšu