Uzmini nu

2006. gada 16. maijs
Foto: Līga Druka-Smalkā
Pagatavošana
1 min
1. Mandeles samaļ ar visu mizu,sviestu saputo.Olas saputo ar cukuru,pakāpeniski samaisa ar sviestu.Pieliek rīvētos kartupeļus,mandeles un citronmelisu,mīklu vienmērīgi samīca.Lej ietaukotā un ar rīvmaizi izkaisītā veidnē,cep 175*C 1-1 ¼ stundas.Ja kūka pārāk brūna,apklāj ar foliju.Kūkai ļauj atdzist veidnē.Tās garša būs izteiktāka,ja tā diennakti pastāvēs.Mērcei saputo olu dzeltenumus ar cukuru.Saputotam krējumam pielej citronu sulu un samaisa ar olu dzeltenumiem.Pie kūkas atsevišķā bļodiņā pasniedz mērci vai arī uzklāj to kūkai tieši pirms pasniegšanas.
Uz augšu