Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 gr rīvētu vārītu kartupeļu
  • 150 gr mandeles
  • 75 gr sviesta
  • 3 olas
  • 1 /3 cukura
  • 1 ēd.k.sasmalcinātas melisas vai rīvētas citona miziņas
  • Citronu mērcei
  • 2 olas
  • 2 ēd.k. cukura
  • 200 gr saldā krējuma
  • 1 -2 ēd.k. citrona sulas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Mandeles samaļ ar visu mizu,sviestu saputo.Olas saputo ar cukuru,pakāpeniski samaisa ar sviestu.Pieliek rīvētos kartupeļus,mandeles un citronmelisu,mīklu vienmērīgi samīca.Lej ietaukotā un ar rīvmaizi izkaisītā veidnē,cep 175*C 1-1 ¼ stundas.Ja kūka pārāk brūna,apklāj ar foliju.Kūkai ļauj atdzist veidnē.Tās garša būs izteiktāka,ja tā diennakti pastāvēs.Mērcei saputo olu dzeltenumus ar cukuru.Saputotam krējumam pielej citronu sulu un samaisa ar olu dzeltenumiem.Pie kūkas atsevišķā bļodiņā pasniedz mērci vai arī uzklāj to kūkai tieši pirms pasniegšanas.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Šokolādes torte ar vārītu šokolādes krēmu

Šokolādes torte ar vārītu šokolādes krēmu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas