Uzmini nu

Sastāvdaļas

  • 300 gr rīvētu vārītu kartupeļu
  • 150 gr mandeles
  • 75 gr sviesta
  • 3 olas
  • 1 /3 cukura
  • 1 ēd.k.sasmalcinātas melisas vai rīvētas citona miziņas
  • Citronu mērcei
  • 2 olas
  • 2 ēd.k. cukura
  • 200 gr saldā krējuma
  • 1 -2 ēd.k. citrona sulas

Pagatavošana

1 min.
  1. Mandeles samaļ ar visu mizu,sviestu saputo.Olas saputo ar cukuru,pakāpeniski samaisa ar sviestu.Pieliek rīvētos kartupeļus,mandeles un citronmelisu,mīklu vienmērīgi samīca.Lej ietaukotā un ar rīvmaizi izkaisītā veidnē,cep 175*C 1-1 ¼ stundas.Ja kūka pārāk brūna,apklāj ar foliju.Kūkai ļauj atdzist veidnē.Tās garša būs izteiktāka,ja tā diennakti pastāvēs.Mērcei saputo olu dzeltenumus ar cukuru.Saputotam krējumam pielej citronu sulu un samaisa ar olu dzeltenumiem.Pie kūkas atsevišķā bļodiņā pasniedz mērci vai arī uzklāj to kūkai tieši pirms pasniegšanas.

Komentāri

Daina 2010. gada 20. marts 15:53
bija ok. Savādi,bet visiem garšoja. Es gan neliku tik daudz cukura,bet tas tāpēc,ka parasti visu ēdu vispar bez cukura-bažījos,ka būs par traki saldu priekš manis :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi