Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Kartupeļi gurķu un ķiploku mērcē

Kartupeļi gurķu un ķiploku mērcē

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 5 kartupeļi
  • 100 g žāvēta speķa
  • Sīpols
  • 2 skābēti vai marinēti gurķi
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • Pipari
  • Paprikas pulveris
  • Sāls
  • Skābs krējums
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Kartupeļus nomizo, sagriež stienīšos.
  2. Speķi un sīpolus sasmalcina, sautējuma katlā apcep, pievieno kartupeļus, apcep, pielej karstu buljonu vai ūdeni, pieliek sāli, traukām uzliek vāku un sautē, uzmanot, lai kartupeļi nepiedegtu.
  3. Ķiploku daiviņas notīra, saspiež vai sīki sakapā.
  4. Gurķus sagriežam ripiņās.
  5. Mīkstiem kartupeļiem pieliek gurķus, ķiplokus, krējumu un turpina karsēt, līdz kartupeļi nedaudz pašķīst.
  6. Ēdienām pieliek sāli, piparus un paprikas pulveri.

    Labu apetīti!
    Ēdienām pieliek sāli, piparus un paprikas pulveri.

Labu a...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas