-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Kartupeļi gurķu un ķiploku mērcē
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
5 kartupeļi
-
100 g žāvēta speķa
-
Sīpols
-
2 skābēti vai marinēti gurķi
-
2 daiviņa/s ķiploka
-
Pipari
-
Paprikas pulveris
-
Sāls
-
Skābs krējums
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
40 min.
-
Kartupeļus nomizo, sagriež stienīšos.
-
Speķi un sīpolus sasmalcina, sautējuma katlā apcep, pievieno kartupeļus, apcep, pielej karstu buljonu vai ūdeni, pieliek sāli, traukām uzliek vāku un sautē, uzmanot, lai kartupeļi nepiedegtu.
-
Ķiploku daiviņas notīra, saspiež vai sīki sakapā.
-
Gurķus sagriežam ripiņās.
-
Mīkstiem kartupeļiem pieliek gurķus, ķiplokus, krējumu un turpina karsēt, līdz kartupeļi nedaudz pašķīst.
-
Ēdienām pieliek sāli, piparus un paprikas pulveri.
Labu apetīti!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs