Kartupeļi gurķu un ķiploku mērcē

Sastāvdaļas

  • 5 kartupeļi
  • 100 g žāvēta speķa
  • Sīpols
  • 2 skābēti vai marinēti gurķi
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • Pipari
  • Paprikas pulveris
  • Sāls
  • Skābs krējums

Pagatavošana

40 min.
  1. Kartupeļus nomizo, sagriež stienīšos.
  2. Speķi un sīpolus sasmalcina, sautējuma katlā apcep, pievieno kartupeļus, apcep, pielej karstu buljonu vai ūdeni, pieliek sāli, traukām uzliek vāku un sautē, uzmanot, lai kartupeļi nepiedegtu.
  3. Ķiploku daiviņas notīra, saspiež vai sīki sakapā.
  4. Gurķus sagriežam ripiņās.
  5. Mīkstiem kartupeļiem pieliek gurķus, ķiplokus, krējumu un turpina karsēt, līdz kartupeļi nedaudz pašķīst.
  6. Ēdienām pieliek sāli, piparus un paprikas pulveri.

    Labu apetīti!
    Ēdienām pieliek sāli, piparus un paprikas pulveri.

Labu a...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi