Kartupeļi gurķu un ķiploku mērcē

3 1

Sastāvdaļas

  • 5 kartupeļi
  • 100 g žāvēta speķa
  • Sīpols
  • 2 skābēti vai marinēti gurķi
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • Pipari
  • Paprikas pulveris
  • Sāls
  • Skābs krējums

Pagatavošana

40 min.
  1. Kartupeļus nomizo, sagriež stienīšos.
  2. Speķi un sīpolus sasmalcina, sautējuma katlā apcep, pievieno kartupeļus, apcep, pielej karstu buljonu vai ūdeni, pieliek sāli, traukām uzliek vāku un sautē, uzmanot, lai kartupeļi nepiedegtu.
  3. Ķiploku daiviņas notīra, saspiež vai sīki sakapā.
  4. Gurķus sagriežam ripiņās.
  5. Mīkstiem kartupeļiem pieliek gurķus, ķiplokus, krējumu un turpina karsēt, līdz kartupeļi nedaudz pašķīst.
  6. Ēdienām pieliek sāli, piparus un paprikas pulveri.

    Labu apetīti!
    Ēdienām pieliek sāli, piparus un paprikas pulveri.

Labu a...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni