Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļi gurķu un ķiploku mērcē

2006. gada 16. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Kartupeļus nomizo, sagriež stienīšos.
2. Speķi un sīpolus sasmalcina, sautējuma katlā apcep, pievieno kartupeļus, apcep, pielej karstu buljonu vai ūdeni, pieliek sāli, traukām uzliek vāku un sautē, uzmanot, lai kartupeļi nepiedegtu.
3. Ķiploku daiviņas notīra, saspiež vai sīki sakapā.
4. Gurķus sagriežam ripiņās.
5. Mīkstiem kartupeļiem pieliek gurķus, ķiplokus, krējumu un turpina karsēt, līdz kartupeļi nedaudz pašķīst.
6. Ēdienām pieliek sāli, piparus un paprikas pulveri.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu