Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kāļu pūtelis ar medu

2006. gada 16. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Nomizotus kāļus sagriež gabaliņos, applaucē, ļauj ūdenim atdzist, tad applaucēšanu atkārto.
2. Pēc tam kāļus pasāļā ūdenī izvāra un atdzesētus samaļ.
3. Masā iemaisa olu dzeltenumus, rīvmaizi, krējumu ( vai kausētu sieru), beigās iecilā saputotu olu baltumu ( putojot pievieno sāli).
4. Sviestu ( nedaudz atstāj veidnes ieziešanai) izkausē, pievieno medu, karsē, līdz medus izkūst.
5. Ar sviestu ieziestā veidnē liek masu, pŗkaisa rīvmaizi un pārlej ar sviestu un medus maisījumu.
6. Cep cepeškrāsnī 20 - 25 minūtes.
Uz augšu