Trauslās piparkūkas

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 80 g cukura
  • 100 g medus
  • 2 olas dzeltenumi
  • 400 g kviešu miltu
  • ½ tējk. sodas
  • 1 naža gals briežraga sāls (ja nav briežraga sāls var lietot citronskābi)
  • 1 ēd.k. garšvielas ( smaržīgie pipari, krustnagliņas, kardamons, muskatrieksts, kanēlis)
  • 40 g riekstu kodolu
  • 1 ola pārziešanai

Pagatavošana

1 min.
  1. 50 g cukura pievieno 150 g ūdens, pieliek sviestu un uzvāra, pēc tam ieber un plaucē miltus, un atdzesē līdz 20 grādiem temperatūrai, tad pievieno medu, karamelizēto cukuru ( atlikušos 30 g uz pannas sabrūnina), olu dzeltenumus, garšvielas, ūdenī izšķīdinātu briežraga sāli un ar niecīgu daudzumu miltu piejauc sodu.
  2. Mīklu samīca.
  3. Ar veidnītēm izspiež nelielas piparkūkas.
  4. Tās liek uz ietaukotas plāts, apziež ar olu un pārkaisa ar riekstiem.
  5. Cep 220 temperatūrā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi