Saldskābās mencu aknas

Sastāvdaļas

  • 500 g svaigu mencu aknu
  • 1 glāze piena
  • 40 g speķa
  • 1 ēdamkarote etiķa
  • 3 edamkarotes sviesta
  • 2 āboli
  • 1 -2 tējkarotes cukura
  • 1 citrons
  • Sāls
  • Zaļumi

Pagatavošana

1 min.
  1. Mencu aknām noelk plēves, mazliet izmērcē vārītā pienā, apslaka ar etiķi un atstāj uz 1 stundu. Tad apkaisa ar sāli, liek katlā, pievieno sviestu, uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns 20 minūtes.
  2. Gatavu izņem no katla, mazliet atdzesē. Tad apkaisa ar rupji sarīvētiem āboliem, cukuru un pasautē vēl 5-10 minūtes. Pirms pasniegšanas apkaisa ar sakapātiem zaļumiem un izrotā ar citrona šķēlītēm.

Komentāri

Jānis Plaudis 2009. gada 28. jūlijs 17:00
Salātiņi ļoti labi! Vēl, ja pārber ar olu, arī neskādē. Tikai nezin kāpēc pāri palika 40g speķa ;)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi