10– 12 burkāni, 750 ml ūdens, 250 ml piena, 3 ēdamkarotes sviesta, 2 tējkarotes svaigi spiestas tomātu sulas, 2 tējkarotes tomātu pastas, 1 liels sīpols, kartupelis, tējkarote sasmalcinātu ķiploku, ½ tējkarote malta koriandra, sāls un pipari pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
1 min.
Katlā izkausē sviestu, un tajā vidējā karstumā cep sasmalcinātos sīpolus un ķiplokus, pievieno šķēlītēs sagrieztus burkānus un cep, bet neļauj tiem kļūt brūniem. Pievieno ūdeni, sāli, piparus, ķimenes, malto koriandru, nelielos kubiņos sagrieztu kartupeli, tomātu pastu un citrona sulu. Uzvāra, tad samazina temperatūru un, katlam uzliekot vāku, uz lēnas uguns turpina sildīt pusstundu. Ja iespējams, zupu pirms pasniegšanas sakuļ blenderī, lai tā iegūtu viendabīgu konsistenci. Pasniedz karstu!