Sākums > Receptes > Zupas

Skābu kāpostu zupa ar saldo piparu

2006. gada 15. maijs
Foto: Kristīne
Pagatavošana
60 min
1. Saldā pipara pāksti notīra un smalki sagriež. Bekona šķēlītes sagriež plānās strēmelītēs. Sīpolu un ķiploku daiviņu nomizo un smalki sakapā.
2. Olīveļļu sakarsē pannā. Nedaudz apcep tajā saldo piparu, sīpolus un ķiploku.
3. Kopā ar skābētiem kāpostiem visu ieliek katliņā. Pieber ķimeņu pulveri, kariju, sāli, piparus un cukuru. Rūpīgi samaisa.
4. Pārlej ar dārzeņu buljonu un vāra katliņā ar vāku 30 minūtes mērenā karstumā. Ar blenderi sastrādā biezenī.
5. Pirms pasniegšanas izrotā ar skāba krējuma piciņu. Var pievienot arī svaigi sagrieztus šampinjonu

Labu apetīti!
Uz augšu