Skābu kāpostu zupa ar saldo piparu

Sastāvdaļas

  • 0.5 sarkanā saldā pipara pāksts
  • 2 šķēle/s bekona
  • 150 g skābētu kāpostu
  • 0.5 l dārzeņu buljona
  • 0.5 sīpola
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. auksti spiestas olīveļļas
  • 1 šķipsna/s ķimeņu pulvera
  • 1 šķipsna/s karija pulvera
  • Sāls pēc garšas
  • Svaigi malti pipari
  • 1 šķipsna/s cukura
  • 1 ēd. k. skābā krējuma

Pagatavošana

60 min.
  1. Saldā pipara pāksti notīra un smalki sagriež. Bekona šķēlītes sagriež plānās strēmelītēs. Sīpolu un ķiploku daiviņu nomizo un smalki sakapā.
  2. Olīveļļu sakarsē pannā. Nedaudz apcep tajā saldo piparu, sīpolus un ķiploku.
  3. Kopā ar skābētiem kāpostiem visu ieliek katliņā. Pieber ķimeņu pulveri, kariju, sāli, piparus un cukuru. Rūpīgi samaisa.
  4. Pārlej ar dārzeņu buljonu un vāra katliņā ar vāku 30 minūtes mērenā karstumā. Ar blenderi sastrādā biezenī.
  5. Pirms pasniegšanas izrotā ar skāba krējuma piciņu. Var pievienot arī svaigi sagrieztus šampinjonu

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi