Kartupeļu un biezpienu plācenīši

Sastāvdaļas

  • 1 gl. vārītu, saspiestu kartupeļu
  • 200 g biezpiena
  • 1 -2 olu dzeltenumi
  • Sāls
  • 3 ēd.k. miltu
  • Taukvielas - cepšanai
  • Krējums
  • Kanēlis
  • Cukurs

Pagatavošana

1 min.
  1. Kartupeļu masai pieliek izmaltu vai caur sietiņu izberztu biezpienu, olu dzeltenumus, sāli, miltus.
  2. No mīkls veido plācenīšus, apviļā miltos, liek pannā sakarsētā taukvielās, cep dzeltenbrūnas no abām pusēm.
  3. Pasniedzot pārlej ar krējuma un cukura maisījumu.
  4. Plācenīšus var pasniegt arī kā sāļo ēdienu ar sāļām mērcēm.
  5. Sāļo plācenīšu masai par garšvielu var pievienot ķimenes.

Komentāri

aksels jaunzemis 2012. gada 10. oktobris 16:58
ko nozīmē saīsinājums gl.?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi