Vista no austrumiem

2005. gada 18. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. Tā kā recepte ir pašizdomāta, tad ir iespējamas visdažādākās variācijas - gan ar ingredientiem, gan proporcijām, atkarībā no gatavotāja vēlmēm. Jāpiebilst, ka ēdiens ir ļoti veselīgs, tika gatavots kuņģa slimniekam. Ja ir vajadzīgs īpaši samazināt tauku saturu, vistas kājām var pirms gatavošanas noņemt ādu. Turklāt vēlams ēdienu gatavot sautējamā pannā. Vispirms novāra rīsus, apmēram vienu paciņu, pieliekot klāt dažādas garšvielas (ir tādas speciāli rīsiem, labs ir maisījums #ins_quot#Anniņa#ins_quot#, ķiploku sāls u.c. pēc vēlmes). Nedaudz uzkarsē pannu un ielej tajā ūdeni, kurā tika vārīti rīsi. Vistas kājiņas kārtīgi iesmērē ar pārgrieztām ķiploka daiviņām un liek sautēties uz lēnas uguns. Tad šīs daiviņas sagriež vēl sīkāk un pievieno pannā. Vistai uzber kariju. Tikmēr sagriež burkānu - vēlams pēc iespējas sīkāk un liek pannā klāt sautēties. Tad sagriež sēnes - ne pārāk smalki, bet arī ne lielos gabalos - un pievieno. Visbeidzot, kad vista jau ir gandrīz gatava, burkāna gabaliņi mīksti, pieliek rīsus, lai tie uzsūktu aromātu. Gatavošanas gaitā nevajag aizmirst ik pa laikam piebērt vēl nedaudz dažādu garšvielu - piemēram, baziliku, arī vēl kariju un ķiploku sāli. Vistu kājas apmēram ik pēc 5 minūtēm vēlams apgrozīt. Kad viss ir gatavs, nogriež plītij pavisam nost karstumu, ēdienu
2. pārber ar
3. zaļumiem un uzliek vāku, lai vēl ievelkas. Tas arī viss! :) Lai labi garšo!
Uz augšu