Sākums > Receptes > Uzkodas

Satē-grillēta gaļa uz iesmiņiem

2006. gada 13. maijs
Foto: Zane Kupše
Pagatavošana
1 min
1. Gaļu sagriež nelielos gabaliņos un liek dziļā traukā.
2. Sajauc marinādes sastāvdaļas, pārlej gaļai un nedaudz apmaisa, lai tā labāk ievilktos. Atstāj uz stundu istabas temp.
3. Izņem gaļu no marinādes. Gatavo mērci. Marinādei pievieno sojas mērci, citrona sulu, čili pulveri, sasmalcinātu sīpolu un papriku.
4. Iemarinēto gaļu sasprauž uz iesmiņiem. Ja izmanto koka iesmus, tos 30 min. iemērc ūdenī, lai tie cepot neapdegtu.
5. Gaļu cep 6-7. min. virs kvēlojošām oglēm vai elektriskajā grillā. tad liek traukā un pārlej mērci.
6. pasniedz ar svaigiem salātiem, kuros ir sarkanie lapu salāti, cigoriņi un mazo tomātu pusītes.
7. P.s. ja vēlas siltu mērci, tad gaļas cepšanas laikā, to vāra 8-10 min.
Uz augšu