Indiešu tomātu - krējuma mērce

Sastāvdaļas

  • 6 vidēji lieli tomāti
  • 1 ēdk ingvera saknes
  • 200 g krējuma (vai sojas krējuma)
  • 1 ēdk sviesta (vai gee, vai margarīna)
  • 1 pāksts sarkanā čilli pipara
  • 3 palielas ķiploka daiviņas
  • ½ tk kurkumas
  • ½ tk malta kumīna (indiešu ķimenes)
  • Sāls pēc garšas
  • Sarkanie pipari pēc garšas
  • Buntīte koriandra zaļumu (kinzas)

Pagatavošana

15 min.
  1. Tomātus nomizo un samaļ vai sīki sagriež. Ingvera sakni nomizo un sarīvē uz smalkās rīves, čilli piparam izņem sēkas un sīki sagriež. Katliņā izkausē sviestu, pievieno ingveru un čilli, un garšvielas. Tad katlā liek tomātus un 5 minūtes zem vāciņa sautē, dažkārt apmaisot. Pēc tam pievieno krējumu un saspiestus ķiplokus un sautē vēl 5 minūtes. Kad viss gatavs, pārkaisa ar sagrieztu kinzu.
  2. Ēd kopā ar rīsiem, indiešu maizi vai ar jeb ko citu pēc savas vēlēšanās!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi