Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Menca ar vārītiem dārzeņiem un ajoli mērci

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • • 4 mencas filejas
  • • ½ l piena
  • • timiāna zariņš
  • • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • • 1 citrons
  • • 1 burkāns
  • • 100 g kartupeļu
  • • 50 g fenheļa
  • • 50 g ziedkāpostu
  • • 50 g brokoļu
  • • 1 ēdamkarote jūras sāls
  • Mērcei
  • • 4 ķiploku daiviņas
  • • 1 olas dzeltenums
  • • ½ citrona
  • • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • Pasniegšanai
  • • 1 ēdamkarote izkausēta sviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Mencas fileju ierīvē ar sāli un atstāj uz 3 stundām. Tad zivi noskalo un 7 minūtes vāra pienā, kam pievienots timiāns, sāls un pipari. Atsevišķi novāra dārzeņus. Ķiplokus saberž, pievieno olu dzeltenumu un sakuļ. Iemaisa sāli un piparus. Pielej eļļu un turpina kult, līdz mērcei ir majonēzes konsistence. Pievieno citrona sulu. Uz šķīvja kārto zivi un dārzeņus. Dārzeņus pārlej ar izkausētu sviestu. Mērci var pasniegt arī atsevišķi.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pankūkas "komm morgen wieder"

Pankūkas "komm morgen wieder"

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas