Rizoto ar spinātiem un pesto mērci

Sastāvdaļas

  • • 1 glāze rizoto (arborio) rīsu
  • • 1 šalotes sīpols
  • • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • • 4 glāzes svaiga dārzeņu buljona
  • • 300 g spinātu lapu (svaigu vai saldētu)
  • • 50 g ciedru riekstu
  • • 50 g Parmas siera
  • • 3 ēdamkarotes pesto mērces

Pagatavošana

1 min.
  1. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sasmalcinātus sīpolus. Pievieno rīsus un maisot cep aptuveni 4 minūtes, līdz tie kļūst caurspīdīgi, bet nemaina krāsu. Pielej vienu glāzi buljona un maisot vāra, līdz šķidrums iztvaiko un uzsūcas. Vēlreiz pielej buljonu un turpina maisot karsēt, kamēr šķidrums atkal sarucis. Iemaisa saplucinātus spinātus un pielej vēl ½ glāzes buljona. Pievieno pesto mērci un ciedru riekstus. Pielej atlikušo buljonu un vāra, līdz rizoto gatavs. Pasniedz, apkaisītu ar sieru un riekstiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi