Brunetes grēks

2006. gada 13. maijs
Foto: Kristīne
Pagatavošana
1 min
1. . Izcep pamatu. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Smilšu miklu izrullē. Kūkas veidnē ieklāj pergamentu un tad izrullēto smilšu mīklu. Virsū liec cepamo papīru, kuru pārber ar šķeltajiem zirņiem, lai mīkla cepoties nepūšas. Liec cepties cepeškrāsnī 10 minūtes. Izvāri cukura sīrupu. Vārot to, atceries, ka attiecība ūdenim un cukuram ir 1:1. Vāri, kamēr cukurs pilnībā izkusis.
2. Gatavo pīrāgu. Olas sakul ar pūdercukuru un cukura sīrupu gaisīgā masā. Lēni putojot, pievieno sāli un vaniļas cukuru. Šokolādi sasmalcini mazos gabaliņos. Saputotajā masā iemaisi sasmalcināto šokolādi un izsijātus miltus. Masu lej izceptajā smilšu mīklas formā un liec cepties līdz 170 °C sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 25 minūtes.
Uz augšu