Sākums > Receptes > Deserti

Magoņu galviņas

2006. gada 12. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Sviestā uz pannas izkarsē auzu pārslas zeltaini brūnas.
2. Olas ar cukuru sakuļ, pievieno citronskābi, visu labi samaisa, tad pieber sodu un atkal samaisa.
3. Masa uzputosies.
4. Pieber auzu pārslas - samaisa, tas sāli, magoņu sēkliņas un miltus.
5. Visu samīca.
6. Mīklu noliek.
7. Pēc pusstundas no mīklas veido magoņu galviņas: samitrinātās rokās izveltnē mīklu apmēram 2 cm diametrā, nokniebj apmēram 3 cm garumā un ar vienu galu "uzsēdina"uz ietaukotās plāts.
8. Virsējais, atlauztais gals paliek tāds, kāds ir, un tam uzber vēl virsū magoņu sēkliņas ar cukuru.
9. Liek jau sasildītā cepeškrāsnī un cep mērenā karstumā gaiši brūnas.
10. Magoņu galviņas labi iederās svētku galdam
Uz augšu