Magoņu galviņas

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 3 ēd.k. cukura
  • 2 ēd.k. skāba krējuma
  • 100 g margarīna vai sviesta
  • 2 gl. miltu
  • 1 gl. auzu pārslu
  • 1 ēd.k. magoņu sēkliņu
  • Pustējk. citronskābe
  • Pustējk. dzeramās sodas
  • Šķipsniņa sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. Sviestā uz pannas izkarsē auzu pārslas zeltaini brūnas.
  2. Olas ar cukuru sakuļ, pievieno citronskābi, visu labi samaisa, tad pieber sodu un atkal samaisa.
  3. Masa uzputosies.
  4. Pieber auzu pārslas - samaisa, tas sāli, magoņu sēkliņas un miltus.
  5. Visu samīca.
  6. Mīklu noliek.
  7. Pēc pusstundas no mīklas veido magoņu galviņas: samitrinātās rokās izveltnē mīklu apmēram 2 cm diametrā, nokniebj apmēram 3 cm garumā un ar vienu galu "uzsēdina"uz ietaukotās plāts.
  8. Virsējais, atlauztais gals paliek tāds, kāds ir, un tam uzber vēl virsū magoņu sēkliņas ar cukuru.
  9. Liek jau sasildītā cepeškrāsnī un cep mērenā karstumā gaiši brūnas.
  10. Magoņu galviņas labi iederās svētku galdam

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi