Slotiņas

Sastāvdaļas

  • 1 ola
  • 3 ēd.k. cukura
  • 1 ēd.k. pūdercukura
  • 3 ēd.k. skāba krējuma
  • 1.5 gl. miltu
  • Pustējk. dzeramās sodas
  • Citrona miziņa vai vanilīns
  • Nedaudz sāls
  • Taukvielas - vārīšanai

Pagatavošana

1 min.
  1. Saputo olas ar cukuru un garšvielām, pieliek skābo krējumu un sodu.
  2. Labi izmaisa, pēc tam pievieno miltus, samīca.
  3. Mīklu izveltnē un sagriež apmēram 8-10 cm lielos kvadrātos.
  4. Ar pirkstu pieturot pie viena stūriša, malās iegriež vairākus šķēlumus - izveidojās slotiņas, kuras liek sakarsētos taukos un vāra zeltaini brūnas.
  5. Izņem, notecina un atdzisušu pārkaisas ar pūdercukuru.
  6. Šo pašu mīklu var arī sagriezt trīstūros un platākajā galā taisīt griezumus (vēdekļveidīgi).
  7. Rosiniet izdomu, un cepumi būs daudzveidīgi un interesanti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi