Slotiņas

2006. gada 12. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Saputo olas ar cukuru un garšvielām, pieliek skābo krējumu un sodu.
2. Labi izmaisa, pēc tam pievieno miltus, samīca.
3. Mīklu izveltnē un sagriež apmēram 8-10 cm lielos kvadrātos.
4. Ar pirkstu pieturot pie viena stūriša, malās iegriež vairākus šķēlumus - izveidojās slotiņas, kuras liek sakarsētos taukos un vāra zeltaini brūnas.
5. Izņem, notecina un atdzisušu pārkaisas ar pūdercukuru.
6. Šo pašu mīklu var arī sagriezt trīstūros un platākajā galā taisīt griezumus (vēdekļveidīgi).
7. Rosiniet izdomu, un cepumi būs daudzveidīgi un interesanti.
Uz augšu