Suflaki(grieķu tautiskais ēdiens)

Sastāvdaļas

  • Pitas maize 4 gb
  • Sautēta un tad apcepta vistas fileja (1.variants)vai sautēta un pēc tam apcepta jēra gaļa(2.variants)
  • Vārīti un pēc tam viegli apcepti kartupeļi salmiņos(var frī)
  • Dārzeņi pēc patikas(Sīpoli, gurķi, tomāti),sagriezti salmiņos
  • Dzadziki mērce(sk.pie mērcēm, tiem, kam negaršo ķiploki, var izmantot skābu krējumu un zaļumus)
  • Pipari un citas garšvielas pēc patikas
  • (visas sastāvdaļas pievieno cik grib, bet ar mēru)

Pagatavošana

1 min.
  1. Vispārīgi šis ēdiens pagatavojams ļoti viegli, pievienojot sastāvdaļas, kas katram patīk vislabāk.Ir iespējams dažādi variēt.
  2. pagatavošanas variants
  3. Sagriež garenos gabaliņos vistas gaļu.
  4. Uz plakanas virsmas novieto nedaudz sasildītu pitas maizi un tās centrā rindiņā liek nedaudz gaļas, nedaudz kartupeļu un dārzeņu.
  5. Pitas maizi sarullē tūtiņā tā, lai ēdiens pa apakšgalu nekrīt ārā. Pa virsu pildījumam uzlej nedaudz dzadziki mērces un bauda, turot rokā(bez dakšiņām vai nažiem)
  6. pagatavošanas variants
  7. Pitas maizi novieto uz kāda plakana trauka(pa porcijām)un pārklāj plānā kārtiņā ar dzadziki mērci. Virsū liek siltus jēra gaļas gabaliņus(izskatās līdzīgi kā jēra šašliks) un pārējos dārzeņus pēc patikas(tikai ar mēru, lai negāžas pāri trauka malām:) un pa virsu uzliek garšvielas.
  8. Liek uz DAŽĀM minūtēm visu kopā pasildīties mikroviļņu vai parastajā krāsnī un bauda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi