Sākums > Receptes > Deserti

Plaucētā mīkla

2006. gada 11. maijs
Foto: KRISTA B.
Pagatavošana
1 min
1. Ūdeni ielej katlā,pieliek margarīnu un sāli. Kad sāk vārīties, pievieno miltus un labi visu izmaisa-masa būs ļoti bieza.Katliņu noņem no uguns,masu atdzesē - lai pieliekot roku-tā būtu silta ne karsta. Tad ,pakāpeniski pievieno pa 4 olām,katru reizi masu kārtīgi samīcot(apm.1-2min),tad pievieno atkal nākošās 4 olas utt, līdz visas olas izlietotas.No mīklas ar turzu var izspiest apaļas vai garenas formas izstrādājumus.Cep 200 grādos 20 min.Krāsni nedrīks taisīt vaļā vismaz pirmās 15 min. No šīs mīklas var gatavot vējakūkas ar sāļiem vai saldiem pildījumiem,eklērus,gulbīšus utt.
Uz augšu