Cepelīni

Sastāvdaļas

  • Kartupeļu masai:
  • 1 kg zaļu kartupeļu
  • 3 - 4 vārīti kartupeļi
  • Sāls
  • Pildījumam:
  • 300 g cūkgaļas
  • 100 g liellopa gaļas
  • 1 karote skāba krējuma
  • Sīpoli pēc personīgajiem ieskatiem
  • Majorānspipari
  • Sāls u.c. garšvielas

Pagatavošana

40 min.
  1. Nomizotus kartupeļus sarīvē un nospiež sulu. Šķidrumu neizlej, bet gan pagaida, līdz nostājas ciete. Tad šķidrumu nolej, bet cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem.
  2. Vārītos kartupeļus samaļ.
  3. Zaļos, vārītos kartupeļus un cieti samaisa, pieber sāli un labi izmīca.
  4. Ņem aptuveni pa 80 g mīklas, saplacina, uzliek pildījumu, malas labi aizlipina, izveido garenus kukulīšus un liek verdošā ūdenī. Vāra aptuveni 20-25 minūtes, uzmanīgi pamaisot.
  5. Pildījuma pagatavošana: Gaļu samaļ vai ļoti smalki sakapā, pieliek krējumu, pieber garšvielas. Visu samaisa. Pildījumu var gatavot arī no sēnēm vai biezpiena.
  6. Ar gaļu pildītus cepelīnus tradicionāli ēd ar sacepta speķa, kausēta sviesta vai krējuma mērci.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Simcis 2016. gada 9. augusts 22:41
Man pirmajā reizē nekas neizšķīda, viss turējās kopā un garšoja diez gan labi, bet vizuāli izskatījās neēdami :D
Zane 2014. gada 22. novembris 19:25
garšīgi, vīram, kurš vienmēr ir izsalcis,šoreiz papildus porciju neprasīja,ar sīpolu uz žāvētas kārtainās gaļas mērci un krējumu tieši laikā, ļoti sātīgs ēdiens, gaļas pildījumam gan krējumu klāt neliku.
Lola 2013. gada 14. aprīlis 15:16
Pēc šīs receptes beigās sanāk kartupeļu klīsteris ar maltās gaļas bumbām, pieliekot arī vairāk kartupeļu cietes

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni