Cepelīni

2005. gada 13. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
40 min
1. Nomizotus kartupeļus sarīvē un nospiež sulu. Šķidrumu neizlej, bet gan pagaida, līdz nostājas ciete. Tad šķidrumu nolej, bet cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem.
2. Vārītos kartupeļus samaļ.
3. Zaļos, vārītos kartupeļus un cieti samaisa, pieber sāli un labi izmīca.
4. Ņem aptuveni pa 80 g mīklas, saplacina, uzliek pildījumu, malas labi aizlipina, izveido garenus kukulīšus un liek verdošā ūdenī. Vāra aptuveni 20-25 minūtes, uzmanīgi pamaisot.
5. Pildījuma pagatavošana: Gaļu samaļ vai ļoti smalki sakapā, pieliek krējumu, pieber garšvielas. Visu samaisa. Pildījumu var gatavot arī no sēnēm vai biezpiena.
6. Ar gaļu pildītus cepelīnus tradicionāli ēd ar sacepta speķa, kausēta sviesta vai krējuma mērci.
7. Lai labi garšo!
Uz augšu