Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena un ķirbju sacepums

2006. gada 11. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Ķirbi sagriež ½ cm biezās šķēlēs, apviļā miltos, sviestā apcep.
2. Veidni ietauko, izkaisa ar rīvmaizi.
3. Liek kārtām ķirbju šķēles un sagatavotu biezpiena masu.
4. Biezpienam pievieno olu dzeltenumus, kas saberzti kopā ar pusi cukura, rīvētu citrona miziņu, atlikušo sviestu, mazos kubiņos sagrieztu ābolus, 2ēd.k. rīvmaizes, pusi no saputotajiem olu baltumiem ( olu baltumus saputo stingrās putās ar atlikušo cukuru).
5. Sacepumu pārkaisa ar rīvmaizi, cep cepeškrāsnī 20 minūtes.
6. Pēc tam sacepumam pārliek atlikušo saputoto olu baltumu un cepšanu turpina, līdz virspuse kļūst viegli dzeltena.
7. Pasniedz ar augļu mērci.
Uz augšu