Sākums > Receptes > Deserti

Sāļā kartupeļu torte

2006. gada 10. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Mīklu sadala 3-4 daļās, izveltnē un izcep vajadzīgās formas plāksnes.
2. Sagatavo kartupeļu biezeni, kam pielej karstu pienu un vēlreiz uzkarsē.
3. Žāvēto gaļu sagriež sīkos gabaliņos (kā pīrāgiem), uz pannas izkarsē, piegriež sīpolus un turpina cept, kamēr sīpoli kļūst brūngani.
4. Gaļu pievieno kartupeļu biezenim, izmaisa, pieliek piparus.
5. Burkānus notīra, sagriež mazos gabaliņos un ļoti mazā ūdens daudzumā vāra mīkstus, pieber sāli, cukuru pēc garšas.
6. Uz pannas izkausē sviestu, pieliek miltus, viegli apbrūnina, pievieno vārītajiem burkāniem, uzvāra, atdzesē.
7. Masai jābūt biezai.
8. Ja pa daudz šķidruma, var piekult klāt vienu olas dzeltenumu.
9. Gatavojot krēmu, svietsu saputo ar sāli, ļoti sīki sagrieztiem pētersīļu zaļumiem, dillēm.
10. 2 olu dzeltenumus un miltus sajauc ar daļu piena.
11. Pārējo pienu uzvāra un, pakāpeniski maisot, pielej klāt olu, piena, miltu maisījumam.
12. Kad masa atdzisusi, pa karotei pievieno saputotu sviestu un kuļ, kamēr masa kļust viegla, čagana.
13. Ieteicams lietot elektrisko putotāju.
14. Tortes pamatu veido izceptā kārtainās mīklas plāksne.
15. Tai liek virsū daļu kartupeļu masa, atkal mīklas plāksni, burkānu masu, mīklas plāksni, kartupeļu masu.
16. Nobeidz ar mīklas plāksni.
17. Nolīdzina tortes malas un visu noziež ar sagatavoto krēmu.
18. Rotā ar zaļumiem, šķiņķi, redīsiem.
Uz augšu