Sāļā kartupeļu torte

Sastāvdaļas

  • Tortes satarplikām- puskilogramms kārtainās mīklas
  • Pildījumam
  • 1 kg vārītu kartupeļu
  • ¾ gl. piena
  • 200 g cauraugušas, žāvētas cūkgaļas
  • 3 -4 lieli sīpoli
  • 2 -3 daiviņas ķiploku
  • Pipari pēc garšas
  • 5 vidēji lieli burkāni
  • 1 ēd.k. sviesta
  • 1 tēj.k. miltu
  • Nedaudz ūdens
  • Sāls
  • Cukurs
  • 1 ēd.k. skāba krējuma
  • Krēmam
  • 2 olu dzeltenumus
  • 2 tējk. miltu
  • Pusgl. pienu
  • 200 g sviesta
  • Dilles
  • Pētersīļu zaļumi
  • Lociņi
  • Greznošana
  • Zaļumi
  • Šķiņķis (speķis)
  • Redīsi vai rutki

Pagatavošana

1 min.
  1. Mīklu sadala 3-4 daļās, izveltnē un izcep vajadzīgās formas plāksnes.
  2. Sagatavo kartupeļu biezeni, kam pielej karstu pienu un vēlreiz uzkarsē.
  3. Žāvēto gaļu sagriež sīkos gabaliņos (kā pīrāgiem), uz pannas izkarsē, piegriež sīpolus un turpina cept, kamēr sīpoli kļūst brūngani.
  4. Gaļu pievieno kartupeļu biezenim, izmaisa, pieliek piparus.
  5. Burkānus notīra, sagriež mazos gabaliņos un ļoti mazā ūdens daudzumā vāra mīkstus, pieber sāli, cukuru pēc garšas.
  6. Uz pannas izkausē sviestu, pieliek miltus, viegli apbrūnina, pievieno vārītajiem burkāniem, uzvāra, atdzesē.
  7. Masai jābūt biezai.
  8. Ja pa daudz šķidruma, var piekult klāt vienu olas dzeltenumu.
  9. Gatavojot krēmu, svietsu saputo ar sāli, ļoti sīki sagrieztiem pētersīļu zaļumiem, dillēm.
  10. 2 olu dzeltenumus un miltus sajauc ar daļu piena.
  11. Pārējo pienu uzvāra un, pakāpeniski maisot, pielej klāt olu, piena, miltu maisījumam.
  12. Kad masa atdzisusi, pa karotei pievieno saputotu sviestu un kuļ, kamēr masa kļust viegla, čagana.
  13. Ieteicams lietot elektrisko putotāju.
  14. Tortes pamatu veido izceptā kārtainās mīklas plāksne.
  15. Tai liek virsū daļu kartupeļu masa, atkal mīklas plāksni, burkānu masu, mīklas plāksni, kartupeļu masu.
  16. Nobeidz ar mīklas plāksni.
  17. Nolīdzina tortes malas un visu noziež ar sagatavoto krēmu.
  18. Rotā ar zaļumiem, šķiņķi, redīsiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi