Svētku cepetis ar cāli

Sastāvdaļas

  • Cālis, 2 citroni, 2 ēdamkarotes eļļas, 2 ēdamkarotes sojas mērces, 2 rozmarīna zariņi, pa 1 tējkarotei maltas baltās un sarkanās paprikas, 1 tējkarote sāls

Pagatavošana

90 min.
  1. Cāli labi nomazgājiet un nosusiniet citronu sagrieziet šķēlītēs. Rozmarīna zariņus sakapājiet. Sajauciet baltos un sarkanos piparus ar sāli un rozmarīnu, ar pusi no šā maisījuma ierīvējiet cāli no iekšpuses un ārpuses. Cālim iekšā lieciet citrona šķēlītes. Vēderu sastipriniet ar koka irbulīšiem. Pārgrieziet ādiņu visapkārt stilbiņiem no abām pusēm, paceliet to un ierīvējiet ar atlikušo garšvielu maisījumu. Ādiņu saspraudiet ar koka irbulīšiem, visu cāli apsmērējiet ar eļļas un sojas mērces maisījumu. Lieciet 175˚ C karstā cepeškrāsnī un cepiet apmēram pusotru stundu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi