Cālis, 2 citroni, 2 ēdamkarotes eļļas, 2 ēdamkarotes sojas mērces, 2 rozmarīna zariņi, pa 1 tējkarotei maltas baltās un sarkanās paprikas, 1 tējkarote sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
90 min.
Cāli labi nomazgājiet un nosusiniet citronu sagrieziet šķēlītēs. Rozmarīna zariņus sakapājiet. Sajauciet baltos un sarkanos piparus ar sāli un rozmarīnu, ar pusi no šā maisījuma ierīvējiet cāli no iekšpuses un ārpuses. Cālim iekšā lieciet citrona šķēlītes. Vēderu sastipriniet ar koka irbulīšiem. Pārgrieziet ādiņu visapkārt stilbiņiem no abām pusēm, paceliet to un ierīvējiet ar atlikušo garšvielu maisījumu. Ādiņu saspraudiet ar koka irbulīšiem, visu cāli apsmērējiet ar eļļas un sojas mērces maisījumu. Lieciet 175˚ C karstā cepeškrāsnī un cepiet apmēram pusotru stundu.