Rupjmaizes dzēriens

Sastāvdaļas

  • 200 - 250 g rudzu maizes (klona) vai 100-125 g rudzu maizes sausiņu
  • 1 ½l ūdens
  • 75 g cukurs
  • Citronskābe
  • Ledus

Pagatavošana

1 min.
  1. Nobriedušu rudzu maizi sagriež plānās šķēlītes, cepeškrāsnī izkaltē un apbrūnina.
  2. Sausiņus pārlej ar verdošu ūdeni (1L), trauku pārsedz un atstāj 3-4 stundas, tad nkāš.
  3. Maizei vēlreiz pārlej vērdošu ūdeni (½ l) un ļauj 30 -45 minūtes ievilkties, tad izkāš.
  4. Uzlējumiem pieliek cukuru, citronskābi, uzvāra un atdzesē.
  5. Maizes dzērienam ieteicams pievienot citronu vai cidoniju sīrupu, dzērveņu vai jāņogu sulu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Dzērieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi