Sākums > Receptes > Deserti

Baltmaizes un ābolu sacepums

2006. gada 9. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Baltmaizei norīvē garozu (rīvmaize), sagriež šķēlēs.
2. Nomizotus ābolus sagriež mazās šķēlītēs, pievieno nedaudz cukura un 30 g sviesta sautē pusmīkstus, pēc tam pievieno pārejo cukuru un sasmalcinātus apelsīna miziņas.
3. Baltmaizes šķēles nedaudz pamērcē pienā un olu maisījumā, pusi no tām kārto ar sviestu ieziestā veidnē, pārliek pāri ābolu šķēlītes, virs tām - atlikušās maizes šķēles, uz katras kārtas uzliekot sviesta piciņas.
4. Atlikušo olu un piena maisījumu pārlej pāri baltmaizes šķēlēm, uzkaisa rīvmaizi.
5. Cep cepeškrāsnī mērenā karstumā 40-50 minūtes .
6. Vispirms 25 minūtes cep aizvākotā veidnē, pēc tam vāku noņem.
7. Pasniedz ar pienu.
Uz augšu