Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rupjmaizes un ābolu sacepums

2006. gada 8. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Rupjmaizes nogriež garozu, bet mīkstumu sarīvē uz smalkās rīves, samaisa ar daļu cukura un sasmalcinātām apelsīnu miziņām.
2. Nomizotus ābolus sagriež plānās šķēlītēs, pievieno atlikušo cukuru.
3. Ar sviestu ieziestā veidnē liek kārtām rupjmaizi, ābolu šķēlītes un rupjmaizi, uz katras kārtas liek sviesta piciņas.
4. Pēc tam pārlej ar pienu un olu maisījumu.
5. Cep cepeškrāsnī vidējā temperatūrā 40 - 50 minūtes.
6. Vispirms 25 minūtes cep aizvākotā veidnē, pēc tam vāku noņem.
7. Sacepumu pasniedz ar pienu.
Uz augšu