Sākums > Receptes > Brokastis

Sāļie krēmi uz maizītēm

2006. gada 8. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Žāvētu, sautētu, vārītu vai ceptu sagatavotu cūkgaļu samaļ vai sīki sagriež, pieliek saceptus sīpolus, piparus.
2. Ja gaļa liesa, pielej uzvārītu, pēc tam atdzesētu krējumu.
3. Vārītu, ceptu vai žāvētu putnu gaļu samaļ, pievieno saputotu sviestu, majonēzi vai biezu saldo krējumu, rīvētu muskatriekstu.
4. Kausēto sieru nedaudz apsilda un kopā ar sviestu saputo. ( 1:1).
5. Cietu sieru sarīvē, iemaisa saputotā sviestā vai biezā krējumā.
6. Biezpienu samaisa ar krējumu, pieliek sāli un ķimenes.
7. Cieti novārītas olas sakapā, samaisa ar krējumu, sāli un sinepēm vai majonēzi.
8. Siļķi sakapā, samaisa ar krējumu, rīvētu ābolu, sīpolu vai mārrutkiem.
9. Zivju konservus ( eļļā, tomātu mērcē) sastrādā masā, pieliek vārītas sakapātas olas, zaļumus.
10. Konservētas sēnes sietiņā notecina, tad sakapā vai samaļ kopā ar sīpolu, pieliek krējumu, cieti vārītas, sakapātas olas.
11. Tomātu pastai pieliek sasmalcinātus taukvielās saceptus sīpolus, biezu krējumu vai saputotu svietsu.
Uz augšu