Sākums > Receptes > Deserti

Skābētu auzu pārsu ķīselis

2006. gada 8. maijs
Foto: Publicitātes
Auzu čeisiels jeb skābētu auzu pārslu ķīselis latgaliešu gaumē
Pagatavošana
1 min
1. Auzu pārslas pārlej ar siltu ūdeni, atstāj siltumā ieskābēšanai uz 2-3 dienām. Lai pārslas ātrāk ieskābtu, var pievienot pāris rupjmaizes garoziņas.
2. Tad auzu pārslas nokāš caur marlīti. Nokāsto šķidrumu uzvāra, pēc vajadzības pievienojot ūdeni (1-2 glāzes). Ja maisot veidojas kunkuļi, ķīselis ir par biezu un tam jāpievieno vēl nedaudz ūdens.
3. Ja ķīseli pasniedz siltu ar sviestu, tad vārīšanas laikā pievieno arī nedaudz sāls.
4. Ja ķīseli pasniedz kā saldo ēdienu tad pievieno cukuru vai medu, pēc vārīšanas atdzesē.
5. Pasniedz ar pienu.
Foto: Publicitātes
Uz augšu