Ābolu ķīselis

2006. gada 8. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Ābolus nomazgā, sagriež šķēlītēs, atdala sēklotnes.
2. Katlā uzvāra ūdeni, ieliek apelsīnu miziņas, cukuru, ābolus un lēni vāra.
3. Bļodiņā ieber kartupeļu cieti, ielej sulu vai ūdeni un izmaisa.
4. Kad āboli izvārījušies mīksti, katliņā ielej cietes šķidrumu, izmaisa, ļauj ķīselim uzvārīties, tad karsēšanu pārtrauc.
5. Ķīseli izlej lēzenā bļodā vai sadala porciju trauciņos, pārkaisa nedaudz pūdercukuru un ļauj ķīselim atdzist.
Pasniedz aukstu ar pienu.

Lai labi garšo!
Uz augšu