Ābolu ķīselis

Sastāvdaļas

  • 1 l ūdens
  • 200 g ābolu
  • 1 glāze/s ābolu vai dzērveņu sulas
  • 150 g cukura
  • Apelsīnu miziņas
  • 4 ēd. k. kartupeļu miltu

Pagatavošana

30 min.
  1. Ābolus nomazgā, sagriež šķēlītēs, atdala sēklotnes.
  2. Katlā uzvāra ūdeni, ieliek apelsīnu miziņas, cukuru, ābolus un lēni vāra.
  3. Bļodiņā ieber kartupeļu cieti, ielej sulu vai ūdeni un izmaisa.
  4. Kad āboli izvārījušies mīksti, katliņā ielej cietes šķidrumu, izmaisa, ļauj ķīselim uzvārīties, tad karsēšanu pārtrauc.
  5. Ķīseli izlej lēzenā bļodā vai sadala porciju trauciņos, pārkaisa nedaudz pūdercukuru un ļauj ķīselim atdzist.
    Pasniedz aukstu ar pienu.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi