Āfrikāņu gaumē - asais gaļas ēdiens

Sastāvdaļas

  • 0.5 kg (vai vairāk) svaigi šampinjoni
  • 0.5 kg vistas gaļa (fileja, kājiņas, stilbiņi)
  • 0.5 kg liellopa vai jaunlopa gaļa, (ja nevar dabūt lamas gaļu kā orģinālreceptē)
  • 200 g vistu mādziņas un/vai sirsniņas
  • 1 burciņa asā tomātu pasta
  • Čilli pipari (ja nav āfrikāņu asie pipari)

Pagatavošana

1 min.
  1. Uz pannas apcep liellopa gaļas gabaliņus, kuri sagreizti drusciņ lielāki kā gulašam, tad tos pārber katlā, kurā jau vārās ūdens. Ūdeni vajag apmēram ¼ daļu no katla.
  2. Tad apcep mādziņas( var sagriezt uz pusēm) un sirsniņas, pievieno liellopa gaļai. Ja ūdens iztvaikojis un nepietek, lai pārsegtu visu, tad pievieno vārītu ūdeni.
  3. To pašu daram ar vistiņas gabaliņiem un kā pēdējos pievienojam apceptos šampinjonus, kuri gan jau ka cepot ir par 1/3 daļu mazāki sarāvušies.
  4. Pēdējo pievienojam tomātu pastu (kečupu gan nevajadzētu) un čilli piparus (pat nezinu cik, jo man ir āfrikāņu pipars sasmalcināts pulverītī, pietiek piebērt tikai naža galiņu, kad jau IR LABI!) Visu kārtīgi samaisam un bikiņ pasautējam!
  5. Ēdienam ir jābūt diezgan asam, jo viņu gatavo āfrikāņi un tas nozīmē, ka ledusskapju viņiem nav - ar pipara palīdzību tiek panākts efekts, ka šis ēdiens mierīgi var stāvēt uz galda istabas temperatūrā 3 dienas.
  6. Es sāli un citas garšvielas nepievienoju, jo neprasās, bet ja kāds grib, tad to var pievienot jau pasniegtam ēdienam.
  7. Pasniedz ar vārītiem rīsiem, protams ka var arī ar kartupeļiem!
  8. Nu ko,- aso izjūtu cienītāji, sagatavojiet kādu aukstu kefīra glāzi pa rokai!!!

Komentāri

Linda 2012. gada 28. janvāris 15:31
Protams ka lamas gaļu dabūt nebija iespējas, bet ar jaunlopa gaļiņu sanāca - nu ĻOOOTI garšīgi!
šis varētu garšot arī meksīkāņu virtuves cienītājiem! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi