Sākums > Receptes > Deserti

Kraukšķīgie cepumi

2006. gada 5. maijs
Foto: Elīna Krūmiņa
Pagatavošana
70 min
1. Uzkarsē cepeškrāsni. Salauz šokolādi gabaliņos un ieliec plastikāta maisiņā. Maisiņu noliec stabilā vietā.
2. Ar mīklas veltnīti šokolādi sasmalcini sīkās drumslās. Uzmanīgi neiesit sev!
3. Bļodā sakul sviestu līdz krēmīga, vienmērīgai konsistencei. Pakāpeniski piekult olu klāt.
4. Piemaisi klāt miltus, sāli, vaniļas esenci un sodu. Tad pievieno šokolādes gabaliņus un samaisa.
5. Nelielas mīklas piciņas ar karoti liec uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Starp piciņām atstāj brīvu vietu.
6. Cep 10-15 min, līdz cepumi kļūst zeltaini. Izņem no cepeškrāsns un atstāj uz 5 min, lai tie sacietē, tad liec uz režģa, lai atdziest.
Uz augšu