Kraukšķīgie cepumi

Sastāvdaļas

  • 1 sakulta ola
  • 100 g sviesta
  • 150 g kviešu miltu
  • 75 g brūnā cukura
  • 50 g pūdercukura
  • ½ tējkarotes sāls
  • ½ tējkarotes dzeramās sodas
  • 150 g melnās šokolādes
  • ¼ vaniļas esences

Pagatavošana

70 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni. Salauz šokolādi gabaliņos un ieliec plastikāta maisiņā. Maisiņu noliec stabilā vietā.
  2. Ar mīklas veltnīti šokolādi sasmalcini sīkās drumslās. Uzmanīgi neiesit sev!
  3. Bļodā sakul sviestu līdz krēmīga, vienmērīgai konsistencei. Pakāpeniski piekult olu klāt.
  4. Piemaisi klāt miltus, sāli, vaniļas esenci un sodu. Tad pievieno šokolādes gabaliņus un samaisa.
  5. Nelielas mīklas piciņas ar karoti liec uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Starp piciņām atstāj brīvu vietu.
  6. Cep 10-15 min, līdz cepumi kļūst zeltaini. Izņem no cepeškrāsns un atstāj uz 5 min, lai tie sacietē, tad liec uz režģa, lai atdziest.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi