Sākums > Receptes > Deserti

Cepti āboli ar olu krēmu

2006. gada 4. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Vairākus ābolus nomazgā un izņem serdes, to vietās aizpilda ar 1 tējk. upeņu ievārījuma.
2. Pēc tam ābolus liek uz plāts, pārlaista ar ūdeni un cep vidēji siltā cepeškrāsnī.
3. Kad āboli gatavi, tos pārlej ar olu krēmu, ko pagatavo šādi:
4. pienu saputo ar olu dzeltenumiem, tiem pievieno iepriekš saputotu sviestu, cukuru un kartupeļu miltus, pieliek vanilinu.
5. Krēma masu ielej siltumizturīgā traukā, kuru savukārt ievieto citā traukā ar aukstu ūdeni, ko karsē kamēr olu krēms sabiezē.
Uz augšu