Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kotletes uz kociņiem

2006. gada 2. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Cūkgaļas samaļ, pievieno pienā izmērcētas un nospiestas baltmaizes bez garozas.
2. Samaļ otrreizi, pieliek sāli, sasmalcinātas dilles, tikpat daudz mīksta sviesta, olu, piena.
3. Samīca mīkstā, vienmērīgā masā.
4. Malto gaļu uzliek uz ūdeni apslapināta dēļa, sadala 15-20 vienādās daļās izveido iegarenas kotletes, katrā iespraužot kociņu.
5. Kotletes apviļā rīvmaizē. Karstās taukvielās uz pannas cep 10 minūtes.
6. Pēc tam 5 minūtes patur karstā cepeškrāsnī.
7. Šādi pagatavotas kotletes var pasniegt siltas vai aukstas.
8. Kotletes ar kociņiem uz augšu liek dziļākā traukā, kuru vispirms izklāj ar salātu lapām. Starp kotletēm saliek salātu pušķīšus. Ēdot kotletes, tur aiz kociņa tāpat kā saldējumu.
9. Līdzīgi vr pagatavot zivju kotletes. Lai atšķirtu no gaļas kotletēm veidojat tās apaļas.
Uz augšu