Sakņu klimpas

2006. gada 1. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Svaigus kāpostus, burkānus sarīvē uz sakņu rīves, speķi sagriež kubiņos, uz pannas karsē, līdz rodās tauki ( Speķi līdz brūnumam nesacept).
2. Daļa izkausēto tauku sautē dārzeņus mīkstus, pievienojot pienu.
3. Baltmaizi sagriež kubiņos, apcep atlikušajos taukos.
4. Atdzesētajiem dārzeņiem pievieno zaļos zirnīšus ( konservētos), speķa gabaliņus, apcepto batlmaizi, olas, kviešu miltus, sāli, samaisa.
5. Ar ēdamkaroti atdala klimpas un pasālītā ūdenī vāra 10 minūtes.
6. Klimpas pasniedz ar krējuma mērci.
7. P.S. speķa vietā var ņemt sviestu.
Uz augšu