Kurzemes klimpas

2006. gada 1. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Sagatavo olu pankūku mīklu, tikai krietni biezāku.
2. Pildījumam ņem biezpienu, žāvētu cūkgaļu un sīpolus, sajauc visu kopā biezā masā.
3. Ar karoti nokniebj gabaliņu mīklas ( apmēram 1 ēd.k.), apvārta miltos, saplacina, uzliek pusēd. k. pildījuma.
4. Mīklas malas saspiež kopā, izveidojot palielu klimpu, tad plaukstā saplacina plakanu, apmēram 1 cm biezumā.
5. Klimpas liek vārošā sālsūdenī.
6. Kad tās paceļās virspusē, vēl pāris minūtes pavāra, tad no ūdens izņem.
7. Tā turpina, kamēr visas gatavas.
8. Pasniedz pārlietas ar kausētu sviestu vai skābu krējumu.
9. P.S. Ja paliek pāri, nākošā dienā var apcept uz pannas, būs jauns ēdiens.
Uz augšu